Samen werken aan

de DC-oplossing van de toekomst

Zoveel mogelijk pensioen per ingelegde euro realiseren is ons belangrijkste doel als APF. De deelnemer staat daarbij centraal. Want mensen krijgen in onze samenleving steeds meer verantwoordelijkheid. Ook als het om hun pensioen gaat. Centraal Beheer APF is er voor alle pensioendeelnemers. Ook voor deelnemers met een Defined Contribution-regeling (DC-regeling). DC in combinatie met DB (Defined Benefit), maar ook DC op zichzelf past uitstekend in het APF.

Direct benieuwd naar de voordelen van onze aangescherpte DC-oplossing? U vindt ze hier.

Scherpere DC-oplossing

We praten met de klanten. Dat doen we om zo goed mogelijk te weten wat u nodig heeft. De pensioenwereld is continu in beweging en wij bewegen mee. Daarom hebben we aanpassingen doorgevoerd in onze DC-oplossing. Ook in de prijs én met behoud van alle voordelen waarmee onze DC-oplossing zich onderscheidt. Wij hebben als enige APF een DC-kring waar u een DC-regeling heeft of een combinatie van een DC- met een DB-regeling. Zo werken we samen om een persoonlijk pensioen voor iedereen mogelijk te maken.

Lees hier de voordelen

Met elkaar bereiken we meer

Mensen willen dat pensioen steeds beter bij hun eigen situatie past, daarom is ook DC een onmisbaar onderdeel van ons aanbod. We zien het belang van samenwerking en krachten bundelen. Door samen in een APF te stappen profiteren alle partijen van schaalvoordeel. Het schaalvoordeel wordt onder andere behaald op het beheerd vermogen, IT, administratie en governance. Dus ook vanuit de DC-kring. We geloven dat dát uiteindelijk leidt tot meer pensioen per ingelegde euro. Voor elk type regeling, ook DC.

DC binnen een APF is eenvoudiger dan u denkt

Een DC-oplossing bij ons geeft u de voordelen van een pensioenfondsomgeving gecombineerd met het gemak van een DC-regeling. De processen zijn heel overzichtelijk en digitaal ingericht. Via één zeer gebruiksvriendelijk portaal heeft u 24/7 in één oogopslag zicht en grip op al uw pensioenregelingen. Alle pensioenregelingen zijn namelijk mogelijk binnen het APF. En zelfs schuiven binnen kringen kan als u dat wilt.

APF en DC: gaat dat wel samen?

Ja. Sterker nog, wij maken governance juist efficiënt en helder. Een onafhankelijk en professioneel bestuur is verantwoordelijk. Meepraten en meebeslissen kan. Op verschillende manieren zelfs. Maar hoeft niet. In ons APF voelt u geen governancedruk als deelnemer, werkgever of ex-fondsbestuurder. Via het platform ‘Samen Pensioen’ wordt aan alle werkgevers en deelnemers binnen het APF digitaal verantwoording afgelegd.

Automatisch sturen en Doorbeleggen

We zijn trots op onze innovatieve oplossingen ‘Automatisch sturen’ en ‘Doorbeleggen’. Bij Automatisch Sturen zorgen we dat de risicohouding  en beleggingen blijven passen bij een deelnemer ondanks verschillende life events die hij of zij doormaakt. Bij Doorbeleggen zorgen we dat het pensioenvermogen vlak voor en na de pensioendatum niet stil staat, maar zich blijft ontwikkelen. Juist de combinatie van Automatisch Sturen en Doorbeleggen zorgen voor een maximaal gunstig effect op het pensioenresultaat.

Lees hier over de voordelen van DC voor u.

Actueel

LinkedIn

  • 21 september 2017

    Nieuwsgierig naar onze aangepaste DC-oplossing? Tijdens ons webinar vertellen wij er u alles over en u kunt vragen stellen. Aanmelden kan nog: http://bit.ly/2wIEq7z 

×
Lees meer

Bekijk alle voordelen »